מכשירי מטבח באיכות
גבוה עוצבו ונבחנו באוסטרליה
 
"כמו שהאמרה הידועה אומרת: אתה משלם עבור איכות ואיכות עומדת במבחן הזמן"  Justin Chellis, Ayr, Queensland.

שאלות נפוצות לגבי האופטימום מסחטת מיץ איטית 

נקודת התחלה טובה היא צפייה בוידאו שלנו "היכרות עם מסחטת האופטימום שלך"!


מה ההבדל בין המסננת עם הרשת המעודנת, המסננת עם הרשת בעלת החורים הגדולים יותר והמסננת בעלת הרשת האטומה (בלי חורים)? למסחטה יש מסננת בעלת רשת מעודנת עבור מוצרים קשים יותר (חומר ULTEM/PEI), המסננת המחוספסת עבור מוצרים רכים כולל פירות (חומר ניילון).

למסננת בעלת הרשת המעודנת יש חורים קטנים יותר כדי לאפשר פחות ציפה של פרי בתוך המיץ. המסננת המחוספסת מאפשרת כמות הרבה יותר גדולה של ציפת הפרי. (עם הרבה סיבים שנכנסים למיץ)

ברור המקרים ניתן להשתמש במסננת בעלת הרשת המעודנת כל הזמן, אלא אם כן אתם מעוניינים במיץ עם יותר חתיכות פרי, אבל זה נתון להעדפתכם האישית.

המסננת ללא החורים/ בעלת הרשת האטומה, לפעמים נקראת גם לוחית המגון (חומר  ULTEM/PEI) משמשת להכנת חמאת אגוזים, גלידות ומזון תינוקות ואינה מפרידה נוזלים מהציפה של הפירות.


טיפים לשימוש באופטימום 400 והימנעות מחסימות למיניהן תוך כדי הפחתת חתיכות הפרי:

טיפ #1)  לא ללחוץ/לדחוף את המזון לתוך המסחטה

רובנו סחטנו מיצים עם מסחטות הצנטריפוגה הישנות. אם אתם זוכרים, המכונות האלה דורשות מהמשתמש ללחוץ/לדחוף מזון לתוכן, ומאפשרות סחיטה של מרכיבים גדולים כמו תפוחי עץ שלמים. יש צורך ללחוץ בחוזקה על גזרים ותפוחים ולדחוף אותם לתוך הלהבים המסתובבים אשר גורסים אותם לחתיכות מעופפות קטנטנות. אל תשתמשו באותה טכניקת כוח של דחיסה/לחיצה/דחיפה עם מסחטת האופטימום או כל מסחטת מיץ איטית אחרת. לא מתרחשת שום פעולה של להבים מסתובבים או גריסה מסתחררת. אין צורך בדחיפה. במקום, פשוט הניחו למזון שלכם ליפול לתוך ה"סליל הסחיטה הלועס". אין צורך לכפות שימוש בכוח, למעשה כפיית יותר מזון לתוך פתח ההזנה יכולה לגרום למחית ירקות גדולה שתחסום את סליל הסחיטה, התוצאה תהיה שחתיכות פרי יציפו את המיץ שלכם או שהמסחטה תחסם. כאשר סוחטים עשבים ירוקים, הזינו למסחטה כמות קטנה בכל פעם, חתכו את העשבים הירוקים לחתיכות קצרות, באורך של בערך 3 ס"מ. זה מבטיח שהשאריות יצאו בקלות מפתח יציאת השאריות. אין צורך לאגד את העשבים הירוקים לכדור. למעשה, אתם יכולים להכניס למסחטה רצועות קטנות של עשבים ירוקים, כוסברה, פטרוזיליה, קייל, תרד וירוקים עליים אחרים ללא צורך להפעיל כוח. טיפ נהדר לירקות גדולים, עליים, חוטיים או סיביים הוא להסיר את העלה מהגבעול, לחתוך גם את העלים וגם את הגבעול לחתיכות באורך 3-5 ס"מ, להזין בעדינות ולאפשר לסליל הסחיטה למשוך את המרכיבים לתוך המסחטה, השתמשו בדוחסן בעדינות אם נדרש.


טיפ #2) סחטו צמחים דלי סיבים ראשונים וצמחים עשירים בסיבים אחרונים


הנה טיפ ממש חשוב: אם אתם מתכוונים לסחוט צמחים עשירי סיבים כמו סלרי או תרד, סחטו אותם אחרונים! למה? משום שהסיבים בסלרי נוטים להצטבר בפתח הפליטה בתחתית סליל הסחיטה. אם הפתח הזה נסתם, ה"ציפה תעלה על גדותיה", אקסטרה חתיכות פרי יישלחו לתוך המיץ שלכם. למרות שאם תשמעו לטיפ#1 הסיכויים שזה יקרה יצטמצמו כמעט לאפס.

כל עוד פתח הפליטה נשאר פתוח, חתיכות הפרי במשקה שלכם יהיו מינימליות. הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא לסחוט פירות וירקות דלי סיבים ראשונים: תפוחים, גזרים וכדומה, ושמרו את הצמחים הסיביים לסוף. זה יוביל לתוצאה הרבה יותר טובה כאשר כמות חתיכות הפרי במיץ הסופי חשובה לכם.

נ.ב: אם אתם מתכננים לסחוט כמות גדולה ולא מפריע לכם כמות קטנה של חתיכות פרי במיץ, אפשרות נוספת (כדי להבטיח שלא תחסמו את המסחטה) היא להזין למסחטה לסירוגין את הירוקים העליים והפריטים הסיביים עם הפריטים הקשים יותר, לדוגמא גזר וסלק.


טיפ #3) הכניסו את הפקק האדום בצורה נכונה


וודאו שהפקק/לשונית/מעצור הגומי האדום בתחתית קערת הסחיטה מוכנס כהלכה לתוך החריץ שלו. החלק הזה ניתן להסרה כדי לסייע בניקיון המסחטה אבל פעמים רבות הוא לא מוכנס חזרה בצורה נכונה. הוא משמש כנקודת לחץ כדי להבטיח שהסיבים יפלטו מפתח יציאת השאריות.


טיפ #4) מצו את המיץ שלכם


אם אתם עדיין מוצאים יותר מידי חתיכות פרי במיץ שלכם, פשוט מיזגו את המיץ חזרה לתוך המכונה ותמצאו שבפעם השנייה שהוא יעבור דרכה, כמעט וכל חתיכות הפרי יוסרו.

אתם גם יכולים לסנן את המיץ על ידי העברתו בשקית סינון, אם תרצו, אך זה לוקח יותר זמן ומאמץ.



שימוש בברז המזיגה:

ברז המזיגה מציע מספר פונקציות נוספות במסחטת האופטימום שלכם. כאשר הוא מורכב בצורה נכונה, אתם יכולים להתחיל לסחוט כשהברז סגור. זה מאפשר פונקציית ערבוב שנותנת לכם לסחוט את המרכיבים שלכם ולמלא את קערת המיץ (עד 300 מ"ל) עם התערובת המועדפת עליכם. ברגע שהמרכיבים שלכם סחוטים, אתם פשוט פותחים את הברז ומשחררים את המיץ המעורבב לתוך הכוס שלכם, בהקצפה מצומצמת. עם פליטת הציפה האוטומטית, אתם יכולים להמשיך לסחוט את המרכיבים הרצויים עד שהקערה מלאה, לרוקן את המיץ לכוס או לקנקן ואז להמשיך לסחוט. בנוסף, פונקציית הערבוב משפרת את התוצאות כאשר מכינים חלב אגוזים.



כמה זמן צריך להשרות שקדים כדי להכין חלב שקדים?

אנו ממליצים על זמן השריה מינימלי של 6 שעות, כאשר 12-14 שעות זה זמן ההשריה האופטימלי. יהיה עליכם להחליף את מי ההשריה (וסינון מומלץ) כל 12 שעות. אם המים הוחלפו באופן סדיר אתם יכולים להמשיך להשרות את השקדים לזמן ארוך יותר, עם זאת לשקדים יש נטייה לתסיסה, תלוי בחום ובתנאים הסביבתיים.

משום שתהליך ההשריה מיועד לחקות את הטבע וירידת גשמים, אחרי מחזור ההשריה ההתחלתי ניתן להוציא את השקדים החוצה ולהנביט אותם (על ידי שימוש במנבטה או על ידי שימוש בשקית סינון/בד סינון בתוך צנצנת זכוכית ולשטוף אותם כל 12 שעות) ואם תשתמשו בשקדים באיכות טובה זנבות קטנים יגדלו. אולם, השריה ממושכת אינה מומלצת.



מה המימדים של מסחטת האופטימום 400?

גובה: 46 ס"מ

רוחב: 18 ס"מ

אורך: 23 ס"מ

מימדי פתח הזנה: 3.5x3.3 ס"מ




 

מפיצים גאים של מגוון מכשירי אופטימום בישראל

PayPal Logo

 

contact info

  • Athena Solutions Pty Ltd
    Unit 4, 173-181 Rooks Road
    Vermont, VIC 3133, Australia
    ABN : 17 149 490 602
  • מספר רישום מע"מ : VAT 176 7094 73
    שירות לקוחות: [email protected]
    033728113:מספר טלפון

INSTAGRAM